Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

‘Vizontele’ tadında bir başyapıt

Yılmaz Erdoğan, 'Ekşi Elmalar' ile 15 yıl sonra 'Vizontele' tadında bir filmle izleyici karşısında... Erdoğan, 'Ekşi Elmalar' ile, özlediğimiz samimiyeti izleyiciye yansıtırken, Türk sinemasının bir boşluğunu da ustalıkla dolduruyor. Erdoğan; kendi teyzelerinin hikayesinden yola çıkarak kurguladığı filmde, belediye başkanı 'Aziz'i canlandırıyor. Belediye başkanının güzel kızları 'Muazzez', 'Türkan' ve 'Safiye'nin 1970'li yıllarda Hakkari'de başlayan hikayeleri, 90'ların sonunda Antalya'da son buluyor. Filmin görüntü ve sanat yönetimi gerçekten kusursuz. İzleyiciye keyif veren yönlerinden biri de, Erdoğan'ın çekim tekniği.
Filmin üç kadın başrol oyuncusu Farah Zeynep Abdullah, Songül Öden ve Şükran Ovalı şive konusunda son derece başarılı. Farah Zeynep Abdullah o kadar doğal oynamış ki; her sahnede parlıyor. Fatih Artman'ın canlandırdığı çekingen mühendis, bakışlarıyla bile izleyiciyi güldürmeyi başarıyor. Özetle 'Ekşi Elmalar'; yedi yıl boyunca her repliği ince ince düşünülmüş, 'Vizontele' tadında, hem ağlatan, hem de güldüren sıcak bir aile hikayesi. Sinema salonundan çıkarken kendinizi çok iyi hissedecek ve film üzerine mutlaka düşüneceksiniz. Unutmayın; bir film sizi düşündürüyorsa kıymetlidir. İyi seyirler...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA